Skip to main content

Η δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Δ. Παπαπετρόπουλος & Συνεργάτες ιδρύθηκε και διοικείται από τον Ανδρέα Παπαπετρόπουλο, Δικηγόρο Αθηνών και Διδάκτορα Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου. Ο Ανδρέας Παπαπετρόπουλος υπηρέτησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για δώδεκα χρόνια (1998-2010), ξεκινώντας από το Ειδικό Γραφείο Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ασχολήθηκε με τη σύνταξη και προώθηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων με πολεοδομικό περιεχόμενο, την τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων, τη νομοτεχνική υποστήριξη της εκπόνησης Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, υποθέσεις άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, καθώς και την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών Οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο.

Από τον Ιανουάριο του 2010, μετά την αποχώρησή του από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επικεντρώθηκε στην άσκηση εξειδικευμένης δικηγορίας στους τομείς του Χωροταξικού & Πολεοδομικού Δικαίου και του Δικαίου Περιβάλλοντος, με έμφαση στο Δίκαιο της Δόμησης, καθώς και του Γενικού Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει χειριστεί με επιτυχία σειρά σημαντικών υποθέσεων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Αναγνωρίζοντας τις συνεχείς προκλήσεις που θέτει η ρύθμιση του Χώρου, καθώς και η αξιοποίηση και προστασία της ακίνητης περιουσίας, έχει συγκροτήσει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών με υψηλή νομική κατάρτιση και εξειδίκευση.

Η φιλοσοφία της δικηγορικής εταιρείας Ανδρέας Δ. Παπαπετρόπουλος & Συνεργάτες βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, την πολυετή δικηγορική εμπειρία, που περιλαμβάνει τη διαχείριση συχνά πρωτοφανών περιστάσεων και την ανάπτυξη δημιουργικών νομικών λύσεων, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση των νομοθετικών και νομολογιακών εξελίξεων. Παράλληλα, η συνεργασία και η αφοσίωση των μελών της Ομάδας μας έχουν καθιερώσει την Εταιρεία μας σε σημείο αναφοράς για την παροχή έγκυρων νομικών συμβουλών και αποτελεσματικής νομικής εκπροσώπησης σε υποθέσεις χωροταξικού-πολεοδομικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε, με υπευθυνότητα και συνέπεια, εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των εντολέων μας, διασφαλίζοντας την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Η ομάδα μας

Ανδρέας Δ. Παπαπετρόπουλος

Δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο και Διδάκτωρ του Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου

Αλέξανδρος Αλιμπέρτης

Δικηγόρος Αθηνών

Ευαγγελία Μπάνου

Δικηγόρος Αθηνών

Ελένη Νικολάτου

Δικηγόρος Αθηνών

Κατερίνα Παπαθανασίου

Δικηγόρος Αθηνών

Άρια Τζαμαλίκου

Δικηγόρος Αθηνών

Χωροταξικό και πολεοδομικό δίκαιο

Δίκαιο δόμησης

Δίκαιο περιβάλλοντος

Γενικό διοικητικό & δημόσιο δίκαιο