Συνταγματική κρίθηκε, με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η μεταβίβαση της έκτασης 489.560 τ.μ στην Κασσιόπη της Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταβίβαση έγινε στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το Δ’  Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε προσφυγές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας και πέντε Κερκυραίων πολιτών, που ζητούσαν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και παράνομη, η συγκεκριμένη μεταβίβαση, η οποία έγινε χωρίς αντάλλαγμα.

Την περασμένη εβδομάδα το ΣτΕ είχε απορρίψει, για λόγους εθνικής ασφάλειας, σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιόπης και τη μεταφορά του σε νέα θέση. Καθώς η απόφαση αυτή σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΣτΕ διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι το δικαστήριο δεν έκρινε τη νομιμότητα της αξιοποίησης της περιοχής της Κασσιόπης, αφού το ζήτημα αυτό δεν ήταν αντικείμενο του σχεδίου Π.Δ, για το οποίο γνωμοδότησε.