Κατά την εξαγγελία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, που αναρτήθηκαν τον Οκτώβριο παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου, η δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων δημοσίων δασικών εκτάσεων έως τον Αύγουστο του 2020 και η υποβολή στοιχείων από τους δήμους για τις οικιστικές πυκνώσεις έως τις 16 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στη δεύτερη συνάντηση διαβούλευσης της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, οι παρατάσεις πρόκειται να συμπεριληφθούν σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο στη Βουλή, ενώ η ρύθμιση θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα να εξετάζονται οι αντιρρήσεις των πολιτών έως και 12 μήνες μετά την κύρωση του δασικού χάρτη, προκειμένου να απεμπλακεί η ολοκλήρωση του έργου από την πορεία εξέτασης των ενστάσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αναπλ. Υπουργού, με την ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών, τη διαμόρφωση προδιαγραφών για τις διαχειριστικές μελέτες των δασών και την επικείμενη διαμόρφωση της δασικής στρατηγικής, η ελληνική δασοπονία θα εκσυγχρονιστεί και θα περάσει σε ένα παραγωγικό επίπεδο, που έχει ως απώτερο στόχο την επίτευξη του 1% του ΑΕΠ από τα δάση της χώρας μας.