Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται ότι αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που αναζητούν την υλοποίηση σύνθετων και άλλων τουριστικών επενδύσεων για τη δημιουργία ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών, γκολφ, κέντρων θαλασσοθεραπειών και τουριστικών κατοικιών.

Ειδικότερα, σε έντεκα (11) έφθασε ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την προώθηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, αίτηση έγκρισης δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος, σε τμήμα του συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, υποβλήθηκε από την “Πόρτο Καρράς Α.Ε”.

Από την εταιρεία “Ριάλα Α.Ε” κατατέθηκε αίτηση για ανασυνταχθείσα αρχιτεκτονική μελέτη υπό ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων, 362 κλινών, σε 43,5 στρέμματα στη Θάσο.

Παράλληλα, βρίσκονται υπό εξέταση οι φάκελοι για τον επαναχαρακτηρισμό και την επανοριοθέτηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, ενώ προετοιμάζεται η δημιουργία ΠΟΤΑ συνολικής επιφανείας 12.500 στρεμμάτων, στην Αταλάντη του Δήμου Λοκρού.

Από την εταιρεία “Club Mediterranee Hellas Α.Ε” κατατέθηκε αίτηση για έγκριση δόμησης τροποποιητικής αρχιτεκτονικής μελέτης αναβάθμισης 4 αστέρων σε 5 αστέρων, ξενοδοχείου 362 κλινών, σε 185,5 στρέμματα στην Κω.

Επίσης, αίτηση κατατέθηκε για γνωμοδότηση που αφορά την έκδοση Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε 275 στρέμματα στην Ίο των Κυκλάδων. Στο στάδιο έκδοσης ΠΠΠΑ βρίσκεται και το επενδυτικό έργο για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε 714 στρέμματα  στο Δήμο Αιγιαλίας.

Τέλος, αίτηση κατατέθηκε από την “Εταιρεία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης”, για γνωμοδότηση στο πλαίσιο ΠΠΠΑ για τη δημιουργία 5 αστέρων ξενοδοχείου, 2.510 κλινών, σε 4.400 στρέμματα, στη θέση “Κάβο Πλάκα” στο Λασίθι.