Οριστικά αποσύρονται από το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία, που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκ μέρους επιστημονικών συλλόγων, οικολογικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων της χώρας,  οι διατάξεις που αφορούν στην αξιοποίηση – εκμετάλλευσή τους.

Πλέον, στη Βουλή θα κατατεθούν μόνον οι διατάξεις, που αφορούν στην οριοθέτηση του αιγιαλού, πιθανότατα βάσει των ορθοφωτοχαρτών του Κτηματολογίου και θα έχουν στόχο την ταχεία χάραξη του αιγιαλού στη χώρα, η οποία, άλλωστε, θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων, ενόψει της ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων της τρόικας. Σημειώνεται ότι μνημονιακή υποχρέωση είναι μόνον η οριοθέτηση του αιγιαλού και για λόγους προστασίας της δημόσιας περιουσίας.

Πλέον, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τελικό περιεχόμενο της ρύθμισης, που θα κατατεθεί στη Βουλή, ενώ άγνωστο είναι ακόμη εάν θα κατατεθεί στο «πολυνομοσχέδιο» ή στο δασικό, η επεξεργασία του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στην Επιτροπή του Β΄ θερινού τμήματος της Βουλής.