Στην κατεδάφιση του δημοτικού αναψυκτηρίου “Κένταυρος”, στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Νέας Φιλάδελφειας – Χαλκηδόνας.

Ξεκινώντας από μικρό τουριστικό περίπτερο, ο “Κένταυρος”, μετατράπηκε σε μεγάλο εξοχικό κέντρο – καφετέρια, μετά από παράνομες επεκτάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Το δημοτικό αυτό αναψυκτήριο, κρίθηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το 2013 από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, το αναψυκτήριο δεν λειτουργεί, κοστίζει, εντούτοις, στο Δήμο υπέρογκα ποσά σε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

Στο πλαίσιο συμμόρφωσής του με την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκηθεί, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατά της ανωτέρω απόφασης, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί για την 1η Απριλίου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος εμμένει στην άποψή του ότι το Άλσος ως δασική και αναδασωτέα έκταση “δεν είναι δυνατόν ούτε να πολεοδομείται, ούτε να μεταβάλλεται η χρήση του και ο προορισμός του”, άποψη που υποστήριξε και πρόσφατα ενώπιον του ΣτΕ, στην εκδίκαση προσφηγής του κατά παραχώρησης μέρους του Άλσους και κατάργησης του δασικού του χαρακτήρα.