Στην επανατοποθέτηση Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών στο ΥΠΕΠΑΝ και , συγκεκριμένα, στον τομέα του πρώην Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και στην πλήρη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου  προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος Υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η μετακίνηση του “ισόβιου , μέχρι σήμερα, Διευθυντή της ΕΥΠΕ και μοναδικού υπεύθυνου, ουσιαστικά, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση όλων των μεγάλων έργων και υποδομών της χώρας μετά το 1999, Επαμεινώνδα Τολέρη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τολέρης χειρίσθηκε  όλα τα μεγάλα έργα, από το Ολυμπιακά μέχρι τις παραχωρήσεις των οδικών αξόνων, με αποτέλεσμα να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης εκ μέρους του κατασκευαστικού κλάδου.

Τη θέση του ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΠΑΝ ανέλαβε ο Χρήστος Παπακωνσταντίνου που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην ίδια Διεύθυνση.

Αξιοσημείωτη χαρακτηρίζεται, επίσης, η πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων που παρέμενε “ακέφαλη” για περισσότερο από ένα χρόνο.

Επικεφαλής ανέλαβε η κ. Γεωργία Κοτίνη που κάλυπτε μέχρι σήμερα τη θέση προσωρινά.

Τέλος, Γενικός Διευθυντής Χωρικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Μάναλης.