Επίσημη ανακοίνωση , υπήρξε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας μεταξύ του ταμείου και της εταιρίας Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου  ( ΕΣΧΑΔΑ) . Ο σκοπός των ανωτέρω συνίσταται στην αξιοποίηση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί, πως τα Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων εγκρίνονται με ΠΔ.,  μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών και ΠΕΚΑ ύστερα από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και κατόπιν αίτησης του κυρίου του ακινήτου συνοδευόμενης από μελέτη ρυθμιστικού καθεστώτος και ΣΠΜΕ (Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) .Η κατάρτιση και η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ αφορά στον καθορισμό του χωρικού προορισμού των δημοσίων ακινήτων  περιλαμβάνοντας την οριοθέτηση του ακινήτου ,την υπαγωγή του σε γενικές κατηγορίες χρήσεων γης και όρων δόμησης –έγκριση ειδικότερων χρήσεων γης –επιβολή πρόσθετων περιορισμών ,ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης ,καθορισμό ειδικών ζωνών προστασίας και ελέγχου.
 
Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα μια μέρα νωρίτερα ,συνήφθη το τροποποιημένο σχέδιο το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στο ΣτΕ. Σε αυτό προβλέπεται ότι το τίμημα θα παραμείνει στα 400 εκατομμύρια ευρώ , με την κατασκευή μόνο 13 μεζονετών  συνολικής επιφάνειας 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων αντί εκείνης των 100 μεζονετών επιφάνειας 35 χιλιάδων  τετραγωνικών μέτρων που είχε τεθεί ως σχέδιο από τους αρμόδιους φορείς προηγουμένως.
 
Το ακυρωτικό δικαστήριο ,θα τηρήσει διαδικασία επεξεργασίας του νέου τροποποιημένου σχεδίου η οποία προβλέπεται πως θα διαρκέσει  περίπου 3 μήνες . Εφόσον , εγκριθεί θα ακολουθήσει η υπογραφή της τελικής συμφωνίας . Το ΤΑΙΠΕΔ, εκτιμά πως, το σύνολο της διαδικασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.