Με μία πρωτοποριακή και καινοτόμο εφαρμογή για κινητά, η WWF επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει δημότες και δημοτικές αρχές, αναφορικά με τα αστικά πάρκα. Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και, μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό, το πρόβλημα της έλλειψης των αστικών πάρκων – σημαντικών χώρων πρασίνου για όλες τις πόλεις – αλλά και το γεγονός ότι, ακόμη και τα λίγα υφιστάμενα αστικά πάρκα συντηρούνται ελλιπώς, η Οργάνωση προέβη στη δημιουργία της εφαρμογής “WWF Greenspaces”.

Πρόκειται για μία εφαρμογή, με την οποία αφενός μεν αποπειράται η καταγραφή των πάρκων σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, αφετέρου δε δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής να αξιολογήσουν τα πάρκα αυτά, ανεβάζοντας φωτογραφίες, επισημαίνοντας τα προβλήματα του κάθε πάρκου, βαθμολογώντας τα, ακόμη και κάνοντας αναφορά σε άλλες βαθμολογίες, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν. Η αξιολόγηση των πάρκων αφορά, ιδίως, στην καθαριότητα, την τάξη και τη συνολική εικόνα και κατάστασή τους. Πράγματι, η πλειονότητα των χρηστών, μέχρι και σήμερα, επισημαίνει ιδίως ζητήματα σκουπιδιών, βανδαλισμών, αλλά και ακαθαρσιών κατοικίδιων ζώων.

Στόχος της εφαρμογής είναι να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι πολίτες, όχι μόνο μέσα από τη γνώση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και μέσα από την προσωπική δραστηριοποίηση όλων, όσο και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, ώστε να αναλάβουν πιο ενεργό δράση για τη συντήρηση των αστικών πάρκων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά στις ζωές όλων των κατοίκων όλης της χώρας και κάθε πόλης ξεχωριστά.